Transvaalbuurt en P.L. Takbuurt

De gemeente Zaanstad gaat de openbare ruimte in deze buurt opknappen. Wij hebben adviezen gegeven om de situatie voor fietsers zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.

Er is nu een goede verbinding tussen De Savornin Lohmanstraat en de Gerhardstraat. Heen via de P.L. Takstraat en terug via de Klaas Katerstraat. Maar er wordt overwogen om het Talmaplein deels om te vormen tot een mooi parkachtig plein, waardoor bij de terugweg niet meer van de P.L. Takstraat naar de Klaas Katerstraat kan worden overgestoken.
Als er auto’s in eenrichtingsstraten geparkeerd staan is het gevaarlijk om tegen het autoverkeer in te fietsen. De straten zijn daar te smal voor en je wordt klem gereden. Dus bij genoemde terugweg kan je door de P.L. Takstraat niet veilig tot de Dominee Baxstraat doorfietsen.
De ene oplossing is om daar auto-parkeren niet meer toe te staan.
De andere oplossing is om het fietspad langs de Gerhardstraat, dat nu tot de P.L. Takstraat tweezijdig is te verlengen tot de Klaas Katerstraat.

Er staan diverse paaltjes in de wijk en er zijn verschillende fietssluisjes. Hier hebben we betere oplossingen voorgesteld.

Daarnaast is het juist gunstig als er in de Transvaalbuurt obstakelloze doorsteekjes zijn voor fietsers (kinderen, …), bijvoorbeeld in de Cronjéstraat.

De P.L. Takbuurt is een bijzonder fraaie woonbuurt. Hij wordt veel verblijfsvriendelijker en gunstiger voor voetgangers en fietsers als de auto’s zoveel mogelijk aan de rand van de wijk geparkeerd worden.

We hebben ook enkele suggesties gedaan om de buurten per fiets beter bereikbaar te maken vanuit de Peperstraat en Gerhardstraat.

Ons volledige advies vind je in de download.

vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document ⋅ 17 KB

transvaalbuurt reactie FB

Download