Het Team van de Fietsersbond Zaanstreek

werkgroep Zaanstreek

Van links naar rechts: Maut, Lian, Sonja, Joost, RobB, Marjolijn, JanG, Loek en Dick (beide laatsten zijn kort geleden overleden). Marcel, RobW, JanH en Valentijn staan niet op de foto.

Fietsersbond Zaanstreek wordt gerund door zo’n elf enthousiaste fietsers, die de vele voordelen van zich verplaatsen per fiets dagelijks ondervinden en de paar geringe ongemakken, zie bijvoorbeeld www.hetregentbijnanooit.nl, graag voor lief nemen. Zij zetten zich met plezier in om de Zaanstreek en omgeving voor de fietsers nog veiliger, aangenamer en comfortabeler te maken. Ze denken in eigen kring en in samenspraak met gemeente en politiek na over mogelijkheden om het fietsen voor dagelijks gebruik aantrekkelijker te maken.  Zij proberen in overleg fietsvoorzieningen te creëren die mensen uitnodigen om voor allerlei doeleinden de fiets te pakken.
De afdeling heeft zo’n 380 leden. Het werkgebied beslaat het grondgebied van Zaanstad, Oostzaan en Wormerland maar zo nodig kijkt de afdeling ook naar de kwaliteit en de voorzieningen op fietsgebied naar omliggende gemeenten, bijvoorbeeld de verbindingen naar Amsterdam.
Omdat de Fietsersbond een landelijke vereniging is, is er geen lokaal bestuur maar een kerngroep van actieve leden.  De voorkomende taken worden onderling over deze leden verdeeld naar interesse en beschikbaarheid. Sonja Puhl-Diehle is de woordvoerder / secretaris. Daarnaast heeft de groep een technisch voorzitter en een penningmeester. Wilt u meedoen of heeft u andere opmerkingen, suggesties en vragen? Stuur uw bericht naar zaanstreek@fietsersbond.nl of neem contact op met Sonja telnr. 075 6176250