Kruising Peperstraat met S. Lohmanstraat

Op het kruispunt Peperstraat, Oostzijde en S. Lohmanstraat zijn de afgelopen jaren verschillende ongelukken gebeurd, waarvan één met dodelijke afloop. Dit voor fietsers onvriendelijke en gevaarlijke kruispunt kan verbeterd worden. Belangrijke verbetering is AFTG: Alle Fietsers Tegelijk Groen. Voordelen van AFTG zijn: geen conflicten met rechtsafslaande auto’s én links afslaan kan in één beweging zonder extra stop.

Mogelijke verbeteringen van het kruispunt.

1. Het fietspad komende vanaf de S. Lohmanstraat kan door een stukje van de stoep af te nemen aansluiten op het fietspad Peperstraat. Dan komen rechtsafslaande fietsers niet in conflict met rechtdoorgaande fietsers.

 fietsstrook voor rechtsaf

 

2. Fietsers die vanuit de Peperstraat linksaf de S. Lohmanstraat in willen, moeten nu twee keer door een verkeerslicht en ze maken een lastige bocht voor de Oostzijde langs. Meteen rechtdoor op de hoofdweg en linksaf de S. Lohmanstraat in gaat vele malen sneller. AFTG is hier een geweldige oplossing.

  1. in één keer de Lohmanstraat in
  2.  
  3.  

 

3. Komend van de Beatrixbrug de Oostzijde in is het verleidelijk nog voor het stoplicht naar links te gaan en het Oostzijde-fietspadje tegen de richting in te nemen. AFTG en korte wachttijden bij het stoplicht zal dit tegen gaan, veiliger.