De tijdelijke Zaanbrug is in gebruik

We zijn geschrokken van de uitvoering van enkele keuzes voor de
verkeersinrichting van de Lassiestraat bij de tijdelijke brug.
We begrijpen dat je gelet op de tijdelijkheid van de noodbrug niet een perfectie inrichting krijgt. Maar er zijn minimale eisen van verkeersveiligheid waarop gelet moet worden.

tijdelijke Zaanbrug, verhoogde stoeprand

Drie punten springen eruit.

  • Komend vanaf de brug naar de Wormerse Lassiestraat gaat de fietsstrook over in een smaller fietspad. De belijning gaat uiteindelijk over een verhoogde stoeprand. Fietsers die nog net een voorganger willen inhalen lopen serieus risico daar ten val te komen, de verhoging valt slecht op.
verhoogde stoeprand
  • De roadblocks die fietsers van voetgangers dienen te scheiden vinden we onacceptabel vanuit verkeersveiligheid. Je fietst erlangs en als je ingehaald wordt kan je niet naar rechts. Bovendien kan je trapper ertegenaan komen. Voetgangers kunnen de verkeerde kant kiezen. Na onze opmerkingen is er extra belijning gezet en zijn fietslogo’s op het wegdek gezet. We vragen ons af of het duidelijk genoeg is.
na Unieplein richting brug
  • Het fietspad van de rotonde naar de noodbrug is een ware lappendeken van soorten bestrating die kriskras in elkaar over gaan. Voor een korte tijdelijke omleiding was dat een logische keuze geweest maar voor een route die er anderhalf jaar blijft liggen is het erg oncomfortabel en onduidelijk.

 

Voor ons was een belangrijk punt dat de fietsers op de gebruikelijke manier over de rotonde op het Unieplein (aan de Wormerse kant) kunnen fietsen. Geen rare lus waar automobilisten voorrang hebben. Het heeft overredingskracht gekost maar uiteindelijk zijn we tevreden met het resultaat.

In de bijlage vind je de volledige brief die we hierover naar de provincie en de gemeente Wormerland hebben gestuurd.

msword ⋅ 2 MB

schouw noodbrug

Download