steun de petitie in Zaanstad, zie onderaan dit artikel

30 km is voor alle mensen beter

De Fietsersbond voert al jaren actie om de veiligheid voor fietsers te vergroten. Steeds opnieuw beklemtonen we het belang van maximaal 30 km/uur op wegen als de Westzijde, Weverstraat, Allanstraat, Wildeman en Glazenmaker. Zaanstad kiest vaak voor advies 30 km/uur, maar de maximumsnelheid is 50 km/uur.

Bij 50 is de remweg veel groter. Een auto heeft bijvoorbeeld bij 30 km/h zes meter nodig om te remmen. Bij 50 km/h wordt die remweg zeventien meter. De automobilist heeft daardoor minder mogelijkheden om een ongeluk te voorkomen.
En bovendien komt een aanrijding bij 50 km/uur veel harder aan dan bij 30 km/uur. De kans op dodelijke slachtoffers is meer dan tweemaal zo groot.

Op petitie.nl is een petitie gestart met het verzoek aan de gemeente Zaanstad om op wegen waar auto’s en fietsers van dezelfde ruimte gebruik maken een maximumsnelheid van 30 km/uur in te stellen.
Wil je hem ondertekenen, klik dan hier.

Categorieën