Bezwaar tegen afsluiting Damstraat tot Wilhelminakade na 12 uur ‘s middags

veel gebruikte fietsroute

Gemeente Zaanstad heeft besloten dat het gebied achter het voormalige postkantoor voetgangersgebied wordt. Dit is de route Damstraat, Dam en Wilhelminakade van de Westzijde naar de Wilhelminabrug. Het geldt van 12 uur ‘s middags tot 6 uur ‘s ochtends en duurt tot 1 november. Dit om de terrassen vanwege corona te vergroten. Er zouden incidenten tussen terrasbezoekers en diverse tweewielers hebben plaatsgevonden.

wilhelminakade afsluiten web
grote hekken belemmeren de doorgang van Wilhelminabrug naar Westzijde

Deze route is een onderdeel van de hoofdstructuur voor de fiets.
We hebben daarom een bezwaarschrift ingediend bij Zaanstad. Na een hoorzitting besluit B&W of het besluit vernietigd wordt.

In de download ons bezwaarschrift.

msword ⋅ 79 KB

Bezwaar afsluiting Wilhelminakade

Download

Het besluit heeft 22 juli in de Staatscourant gestaan en gaat pas zes weken later in. Daarom mag tot 2 september gewoon gefietst worden, maar toch wordt het fietsen nu al vrijwel onmogelijk gemaakt. Hulpdiensten moeten een vrije doorgang van 3,55 meter hebben, maar de hekken belemmeren dat.

Categorieën