auto’s op fietssuggestiestroken

J.J. Allanstraat

Fietsers rijden om de op hun strook geparkeerde auto’s heen. Gevaarlijk, zeker bij 50 km/uur.

Niet alle bewoners kunnen hun auto op eigen terrein parkeren. De gemeente vindt het onwenselijk om op de fietssuggestiestroken te parkeren, maar acht het onvermijdelijk.

De J.J. Allanstraat in Westzaan wordt opnieuw ingericht. Omdat er geen ruimte is voor parkeerplekken mogen auto’s op de fietssuggestiestroken geparkeerd worden. Maar het leidt tot gevaarlijke situaties als fietsers om de auto’s heen moeten rijden. Zeker als er gemotoriseerd verkeer met 50 km/uur “voorbij raast”.

De gemeente heeft besloten de witte streep langs de fietssuggestiestroken weg te laten. Er worden wel stroken aangebracht maar zij worden uitgevoerd in een andere, meer onderscheidende kleur dan de rijbaan.
De Fietsersbond houdt zijn hart vast. Geen witte streep maar een onderscheidende kleur: na zonsondergang als de straatverlichting brandt zullen de fietssuggestiestroken nauwelijks opvallen, als het regenachtig is geldt dit dubbelop. Deze inrichting is bij een snelheidsregiem van 50 km/uur verre van Duurzaam Veilig.
Wij vinden dit een ongewenste situatie.

De J.J. Allanstraat wordt hierdoor onveiliger. Algemeen wordt in steeds meer gemeenten binnen de bebouwde kom de snelheid bij gemengd verkeer teruggebracht tot 30 km/uur, de gevolgen van botsingen bij 50 km/uur zijn te groot. Hier is er nu een extra reden om de maximumsnelheid aan te passen.
Wij pleiten ervoor om de maximumsnelheid in deze straat terug te brengen tot 30 km/uur.

msword ⋅ 14 KB

Allanstraat-parkeren-autos

Download

Categorieën