Brug Prins Hendrikkade naar Notenlaan. Doen!

Als onderdeel van de recreatieve fietsroute van (Amsterdamse) Dam tot  (Zaandamse) Dam is een brug opgenomen van het Vissershop (Notenlaan) naar de Prins Hendrikkade. 

brug Hanenpadsloot

Wij zijn groot voorstander van het aanleggen van deze verbinding waarvoor lang geleden ruimte vrij gemaakt is. Het is een prachtige autoluwe tocht langs mooie bebouwing, nieuwe architectuur aan de Notenlaan en leuke herenhuizen langs de Kade. Rustig en veilig.

De brug geeft de mogelijkheid om de Zuiddijk te vermijden. De Zuiddijk is immers smal, er staan veel auto’s geparkeerd en hij is daardoor gevaarlijk. Deze route langs de Zaan is een snelle en veilige verbinding van Zaandam-West en Oud Koog naar Zaandam-Zuid en verderop Amsterdam-Noord (NDSM-pont). Het moet een vrij hoge brug worden en dat is niet gunstig voor de bewoners, maar hij is al al begin vorige eeuw door de gemeente Zaandam gepland.

Er wordt voorgesteld om de Dam tot Damroute via de Den Uylbrug te laten gaan, maar de weg via de Kade is sneller en comfortabeler en voor toeristen naar de Zaanse Schans gemakkelijk. De route loopt dan langs een plaquette voor Geertje Pel-Groot die joodse onderduikers huisvestte, langs een plaquette voor burgerslachtoffers en langs het fraai gerestaureerde voormalige stadhuis van Zaandam.