We genieten

Fietstocht zaterdag 15 september

Twee ambtenaren, acht raadsleden en steunfractieleden fietsen mee

De Fietsersbond Zaanstreek stelt voor om Zaanstad te nomineren als Fietsstad van het jaar 2020. Er gebeuren veel goede dingen in de stad, mooie fietspaden, meestal breed en voorzien van asfalt. Fietsstraten, brede fietsstroken. Er is nog het nodige te verbeteren, daar willen we Zaanstad graag bij adviseren.

Westerwindpad

We concentreren ons op de westkant van Zaanstad en beginnen bij het Westerwindpad, waar de driewielfiets en tandems nauwelijks door de hekjes kunnen.

Noordzeekanaaldijk

De weg langs het Noordzeekanaal is provisorisch afgesloten met betonblokken, maar het werkt wel.

westzanerdijk-wegversmalling-ledenbijeenkomst

Op naar de Westzanerdijk. Daar ergeren we ons aan de fietssluisjes, gevaarlijke objecten waar auto’s tegenaan rijden en fietsers vaak in de verdrukking komen.

Nauerna-fietsstroken

Op de oude zeedijk bij Nauerna zijn de fietsstroken breed en de zogenaamde rijloper smal. Doordat de fietser zich veilig voelt op de fietsstrook neemt hij zijn ruimte en de automobilist past zich vanzelf aan. Rob bereidde de tocht voor en vertelt wat bij elke stop.

Middel

We fietsen over de nieuwe fietsstraat bij de Middel naar Zaandijk. De rotonde bij het politiebureau is mooi geworden en via de geasfalteerde Dr Jan Mulderstraat, nu ook een fietsstraat, reden we naar het eindpunt de Lagendijk in Zaandijk.

Categorieën