Voor iedereen

Fietstocht zaterdag 24 juni

Door Westzaan, Wormerveer, Engewormer en Zaandijk

Fiets mee en maak kennis met de actieve leden van de Fietsersbond Zaanstreek.

De Fietsersbond afdeling Zaanstreek organiseert op 24 juni 2017 haar jaarlijkse fietstocht. Dit jaar gaat de fietstocht door een voor sommige Zaankanters onbekend stukje Zaanstreek met misschien wel onbekende molens.
Vanaf 10.30 uur is de ontvangst in molen Het Pink, Pinkstraat 12, Koog aan de Zaan, waar je voorafgaand aan de tocht een rondleiding kunt krijgen.
Om ca. 11.30 uur kan je mee fietsen met de leden van de Fietsersbond voor een tocht van ca. 20 km. Langs molen de Bleeke Dood gaan we via het Freek Engelpad naar Westzaan, om uit te komen bij de Schoolmeester. Van de Schoolmeester fietsen we een kort stukje naar Het Prinsenhof, die je via een wandelpad op afstand kunt bewonderen. We fietsen daarna richting Wormerveer, waar we door de nieuwe tunnel de Provincialeweg oversteken om bij de Zaanbrug uit te komen. We fietsen een klein stukje door Wormer en komen uit bij de Bartelsluis waar je het begin van de werkzaamheden voor de nieuwe brug kunt aanschouwen. De brug gaat de overlast in het buurtje rond de sluis tot een einde brengen. Langs de Schans gaan we naar de Lage Dijk en via de Domineestuin eindigt de tocht bij brouwerij De Hoop. Daar wordt voor de liefhebbers een proeverij van lokale bieren gehouden.
Aan de fietstocht die voor iedereen toegankelijk is zijn geen kosten verbonden. Alleen voor de facultatieve extra’s, zoals de molenrondleiding en de bierproeverij wordt een bijdrage gevraagd.